Kirjat


Ilkalta on ilmestynyt kolme kirjaa:

Aamun kajosta illan hämärään.

 

Aamun kajosta illan hämärään

”Hengitän syvään, kiire on poissa, olen koko ajan perillä. Tämä on elämää.”

Luonnon rauhassa suomalaisen mieli lepää ja elämä asettuu oikeaan uomaansa. Tartu hetkeen, unohda kiireet ja lähde kesäiseen järviluontoon nauttimaan tästä päivästä.

 

 

 

 

merenjajoen

Oulu – Meren ja joen kaupunki

Oulu on pohjoisen Suomen keskus. Se on kasvanut muinaisesta kauppapaikasta nykyaikaiseksi kaupungiksi ja tunnetaan teknologiaosaamisestaan ympäri maailmaa. Kaupunki on säilyttänyt siteensä historiaan ja ympäröivään luontoon. Pohjoisen luonto on vahvasti läsnä oululaisten elämässä. Talvi on luminen ja kylmä, mutta vastapainona ovat pitkät valoisat kesäyöt ja aurinkoiset kesäpäivät. Tarvittaessa kaupungin vilinästä pääsee helposti erämaan rauhaan, mikä on osa Oulun viehätystä ja vetovoimaa.

Oulu, Finland’s flourishing northern centre, has developed from being an ancient trading place into a city renowned worldwide for being on the technological cutting edge. The city has nevertheless retained its ties with its history and the surrounding natural environment. Nordic nature features strongly in the lives of Oulu’s inhabitants. Winters are snowy and cold, but are offset in summer by long light nights and sunny days. Part of Oulu’s charm and attraction is that one can easily to escape the rush of the city for the peace of the natural wilderness.

digikuvaaja_luonnossaDigikuvaaja luonnossa

Digikuvaaja luonnossa -kirja tuo luonnon lähelle lukijaa.

Kirjan lähestymistapa on tavanomaiseen digioppaaseen verrattuna kokonaisvaltaisempi ja henkilökohtaisempi. Teoksen alkuosa on omistettu kuvaustekniikalle ja välineille, mutta muutoin tekniikan esittelyt on nivottu osaksi kuvaustapahtumia tai -suunnitelmia.

Ilkka Jaakola on kokenut kuvaaja, jolla kuvauskertomuksia riittää kotipihalta Afrikan savanneille. Tarinoissaan hän välittää omat luontoelämyksensä ja kuvauskokemuksensa lukijalle siinä määrin elävästi ja innostuneesti, että luontokuvausta harrastamatonkin kuvaaja huomaa vaivihkaa haaveilevansa seikkailuista luonnon helmassa. Myös runsas nelivärikuvitus tekee tehtävänsä: elämä piilokojussa alkaa tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Vastaa